13, Mar 2023
De la +2 la -2

De la +2 la -2. Nu, nu este rubrica meteo cu Romica Jurcă. Este doar o altă desfășurare de evenimente la Manchester United, după o remiză fără goluri în fața lui Southampton.

Old Trafford a devenit o fortăreață în acest sezon. Pe Teatrul viselor au pierdut atât liderul Arsenal, cât și Manchester City sau Liverpool.

16 partide consecutive au avut ”diavolii roșii” în care au marcat 2 sau mai multe goluri în fața proprilor fani. Seria s-a oprit în partida cu Southampton. Cine ar fi zis, ținând cont că la ora începerii meciului ”sfinții” erau ultimii în clasament?

De la un 1-0 cu West Ham, pe 30 octombrie până la 4-1 cu Real Betis s-au adunat 16 partide în care ”diavolii” lui Ten Hag au marcat 43 de goluri. Adică, 2,68 de goluri pe meci. Medie foarte bună. Doar Leeds, scor 2-2, a plecat cu puncte de pe ”Teatrul Viselor” în acest interval de timp.

Doar în cinci partide în acest sezon au marcat elevii lui Ten Hag mai puțin de două goluri într-un meci pe Old Trafford. A fost 1-2 cu Brighton, 0-1 cu Real Sociedad, 0-0 cu Newcastle, victorie 1-0 cu West Ham și remiza din weekend împotriva lui Southampton.

Ca tabloul să fie complet, nicio echipă din Premier League nu a primit mai puține goluri pe teren propriu decât Manchester United. ”Diavolii” au marcat 24 de goluri în 13 partide pe ”Old Trafford” și au primit doar 8. Chelsea are același număr de goluri primite pe Stamford Bridge. Spre exemplu Arsenal, care e lider, are dublul golurilor încasate de United, iar Manchester City are 13.

De la +2 la -2

De altfel, Manchester United are doar 16 goluri primite pe teren propriu în toate competițile. Doar trei echipe au reușit să marcheze mai multe de o dată pe Old Trafford: Brighton, Aston Villa și Leeds.

Astfel, remiza cu Southampton de duminică e cu atât mai surprinzătoare și dureroasă în același timp, mai ales că doar Bournemouth și Nottingham Forest, ambele cu -26 diferență, stau mai prost în deplasare decât ”Soton”. United pierde 2 puncte care ar fi mărit și mai tare distanța față de locul 4 din Premier League, care e momentan la 6 puncte. E drept, ”diavolii” au un meci mai puțin jucat decât Newcastle.

United și-a creat destule oportunități de gol împotriva ”sfinților”. Rashford, în două rânduri, și Varane, puteau deschide scorul până la pauză, chiar și după eliminarea ușoară a lui Casemiro. În plus, arbitrul ne-a refuzat și un penalty clar la un henț. Bruno a lovit bara.

Chiar și așa, remiza e un rezultat echitabil și bun în același timp, în condițile date, căci cu un om în plus pe teren Southampton putea și ea da lovitura.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Vasi