13, Mar 2022
Eurotrip – diavolul român pe Wanda Metropolitano

*un material de Jozsef Kolumban

Unul dintre membrii Manchester United Supporters Club din România a avut onoarea să fie pe stadion la partida in optimile de finală din Champions League, de la Madrid, Atletico – Man United 1-1. Numele lui este Jozsef și merge în Eurotrip cu Manchester United de câte ori are ocazia și bugetul necesar din 2011 încoace. Noi l-am rugat să povestească experiența sa de la Madrid. Așadar…

Nu lăsa un meci să-ți strice deplasarea

Cel mai bine aș putea să rezum această deplasare într-o frază cu o zicală pe care o avem deja de câțiva ani cu amicii mei englezi, “don’t let 90 minutes of football ruin a great day out at the football”. Adică, pe românește să nu lași cele 90 de minute de fotbal să-ți strice o zi minunată.

Practic, Madrid este un oraș frumos, prietenos, deschis și suprinzător de curat și ieftin pentru o capitală. Eu am ajuns marți după-amiaza, adică o zi înaintea meciului, la fel ca și cei din grupul meu de amici englezi. Noi ne știm cam din 2012 incoace, când ne-am cunoscut la Cluj. De obicei seara dinaintea meciului este mai liniștită cam la toate deplasările. Ne-am conformat și aici, am băut niște beri pe diverse terase, am cântat câteva cântece, apoi ne-am retras să fim în formă în ziua meciului.

A doua zi m-am trezit cam pe la 11. Grupul nostru are o regulă, într-o deplasare. Ai voie să mănânci doar înainte să începi să bei. Așadar, am luat un burger de la Five Guys. Ei, dar această regulă devine tot mai grea cu cât îmbătrânești :). Și cum mă duceam înapoi spre hotel, accidental, m-am intâlnit cu niște amici la o terasă. Se întâmplă foarte des asta când suntem in deplasare. Poate e și faptul că deja îi cunosc pe mulți din gașca de 3000 mii de fani mai hardcore care se duc regulat la toate deplăsarile. Și uite așa se dau planurile peste cap.

Am început cu prima bere a zilei. După câteva altele, am trecut și prin niște rooftop baruri, să vedem un pic și Madridul. Apoi ne-am decis să ne ducem la Plaza Mayor, piața centrală din Madrid, unde se adunaseră majoritate fanilor United. Însă am fost alungați imediat, când am aflat că e 10 euro halba de bere. Nesimțire, la fel ca și cei 70 de euro ceruți pentru bilet, iar mai târziu 15 euro pentru o halbă în stadion, cu 0.01% alcool. Deci am decis să mergem la o terasă mai ieftină pe o străduță în apropriere.

După câteva beri și jager-bombs-uri, am început să cântăm, apoi s-au adunat mai mulți în jurul nostru, am inceput să strigăm SIUUUUUU cu localnicii (majoritatea fani Real, deci fani Ronaldo). Atmosfera a devenit foarte frumoasă. După ora 19 ne-am mutat in metrou. Nimeni nu avea bilet, dar cine să ne oprească, deși erau polițiști acolo. Nici măcar ei nu credeau serios că pot face asta, având în vedere că eram 3000 de fani. Călătoria destul de lungă până la Wanda Metropolitano a însemnat încălzirea pentru meci, noi cântând și mai mult, spre amuzamentul localnicilor prinși cu noi.

Stadionul lor e nou, frumos, modern, dar cam fără suflet. Se vede că Real e echipa principală a orașului, cei de la Atletico nu prea au cântece proprii. Chiar înaintea meciului au difuzat ACDC, în timp ce jucătorii ieșeau pe teren. Cum am zis deja mai sus, meciul a fost slab, chiar discutam cu amicii că am vazut destule meciuri proaste în ultimii ani. Acesta este sus în topul nostru.

Desigur asta nu ne-a oprit să cântăm cu pasiune chiar și așa. Cred că s-a auzit și la televizor că am cântat mai tare, noi cei 3300 de ”diavoli”, decât fanii locali. În schimb am decis să plecăm înainte de final, prin minutul 75. Unul dintre băieții din grupul nostru trebuia să prindă un avion. De obicei nu prea facem asta chiar dacă jocul e prost. Un alt amic mi-a zis glumind că el a ieșit în minutul 85 la Juve acum 4 ani și am marcat 2 goluri după, poate se repetă și acum. Deși n-a fost să fie două reușite, golul egalării a venit la 5 minute după ce am ieșit. Am auzit bucuria alor noștri din afara stadionului.

A fost o deplasare plăcută, cu excepția fotbalului prestat de United evident, spre deosebire de partida cu Atalanta, când s-a lăsat cu violențe, dar asta e o altă poveste.

Ca un gând de incheiere aș recomanda tuturor fanilor care au posibilitatea să meargă la o deplasare europeană, să o facă, chiar și fără bilet. Câteodată ai noroc și găsești în ziua meciului, poate la gazde. De ce recomand? Pentru că atmosfera este mai bună ca pe Old Trafford. Cei câțiva mii de suporteri care se duc de obicei sunt cei mai înfocați, și împreună pot cânta mai bine decât un stadion întreg. Până atunci să sperăm că problemele adânci din clubul nostru se vor rezolva cât mai rapid. UTFR – Up The Fucking Reds!!

INFO

Reamintim, puteți cumpăra bilete la meciurile lui Manchester United de pe teren propriu, din Premier League, prin intermediul fan clubului nostru. Din păcate, noi nu putem accesa biletele din deplasări. Tichetele de la partidele din deplasare se achiziționează pe baza unui sistem pus la punct de club în care acestea sunt alocate membrilor cu cel mai mare număr de credite. Jozsef a locuit la Manchester timp de 5 ani, timp în care a cumpărat bilete de pe contul propriu. Astfel, are un punctaj mare și astfel acces la partidele din deplasare.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *