6, Dec 2020
1 pauză, 2 final. West Ham United – Manchester United 1-3

Manchester United a reușit o nouă revenire de senzație în Premier League după ce a fost condusă la pauză. De data asta s-a impus pe terenul lui West Ham și a urcat pentru prima dată în acest sezon în Top 4.

În termeni de pariuri, Manchester United este o echipă 1 pauză, 2 final. În deplasare, ”diavolii” au parcurs perfect cu 5 victorii din 5 meciuri. În fiecare dintre aceste succese, au fost conduși și au revenit.

S-a întâmplat la fel și la Londra, acolo unde West Ham a început partida foarte bine și a dominat copios primele 45 de minute. Drept dovadă ”ciocănarii” au intrat la pauză cu 1-0, dar scorul putea fi și mai drastic.

Foto: skysports.com

Cu un meci mare în față, Solskjaer i-a menajat pe Bruno Fernandes și Marcus Rashford, de departe cei mai buni jucători ai săi în acest sezon, dar și pe De Gea sau Fred. Astfel, a început în următoarea formulă:

Henderson – Wan Bissaka, Lindelof, Maguire, Telles – McTominay, Pogba – Greenwood, Van de Beek, Martial, Cavani.

Jocul nu s-a legat cum trebuie. Toată responsabilitatea a fost luată de Paul Pogba, care a încercat câteva pase filtrante și peste apărarea adversă, dar Martial a fost din nou apatic, iar Cavani n-a ghicit niciodată treseul lui Pogba.

Van de Beek n-a făcut un meci rău deloc. Olandezul e genul de mijlocaș care coboară foarte bine între linii, care vine excelent la un-doi-uri, mereu cu fața la joc și care mereu caută pasa în față. Ieri a venit de multe ori și în spijinul defensivei, dar nu are ultima pasă a lui Bruno și nici siguranța pe care acest o arată pe teren.

Foto: gettyimages

Solskjaer a văzut asta și la pauză a făcut două schimbări. I-a scos pe Cavani și Van de Beek, nu pentru că ar fi fost cei mai slabi, din contră, ci pentru că a mizat pe experiența acumulată în sezonul trecut. Mai mult, Cavani s-a și accidentat ușor și n-a vrut să riște să-l piardă pe o perioadă îndelungată.

Meciul s-a schimbat imediat. Cei doi au aranjat jocul lui Manchester United și ”diavolii” au început să pună presiune pe adversari. Ca urmare, eliberat de presiunea de a fi numărul 1, Pogba apare bine la finalizare și dă la poartă de la vreo 25-30 de metri. Mingea merge perfect în plasa laterală și e 1-1. Bruno cu assist.

Foto: skysports.com

Moyes a înnebunit pe margine. Fostul antrenor al lui Manchester United cerea arbitrului cu insistență că mingea degajată de Henderson a ieșit în afară și apoi a ajuns la Bruno. VAR a verificat, dar golul a rămas.

Chiar și așa, Manchester United a dat impresia că putea întoarce scorul chiar și fără acel gol. Și n-au trecut decât 3 minute și Greenwood face 2-1, spre surprinderea comentatorului de la Eurosport. Fără să știe că Mason a fost o mașină de goluri la academie din postura de atacant, comentatorul tocmai ce spusese că Ole nu trebuia să-l pună pe Greenwood atacant căci acesta nu va face față acolo.

Telles centrează în careu, Mason își face adversarul din preluare, se răsucește și trage fără speranță pentru 1-2. ”Diavolii” sunt din nou în avantaj după ce au fost conduși.

Foto: getty images

Oamenii lui Solskjaer nu s-au oprit aici. Intrat în locul lui Martial, care a făcut un alt meci slab, chiar și de ziua lui de naștere, Mata a dat o pasă de Play Station pentru Rashford, care scăpat singur cu portarul n-a mai ratat așa cum o făcuse cu câteva minute înainte când a lovit bara. E 1-3 și ”diavolii” sărbătoresc al cincilea succes la rând în deplasare, în acest sezon și al 9-lea consecutiv.

Tactica lui Ole a dat roade. Pogba, Greenwood și Rashford au dat gol, Bruno și Mata au oferit câte o pasă decisivă.

Omul meciului nu poate fi altcineva decât Bruno Fernandes. Deși a jucat doar 45 de minute, portughezul a creat 8 oportunități de gol. Niciun alt jucător nu a reușit asta în acest sezon de Premier League și conform Skysports, niciun fotbalist de la Manchester United n-a făcut asta în ultimii 10 ani.

Pentru ”diavolii roșii” urmează o săptămână de foc. Mai întâi marți, trebuie să se califice în primăvara Champions League, iar apoi în week-end au derby de Manchester împotriva lui City.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *